Populární obchody

About You
Benu
Notino
Eobuv.cz
Answear.cz
Modivo
KnihyDobrovsky.cz
iHerb

Online vs offline nákupy: Kam pro ten nejlepší kšeft

21. listopadu 2023Článek2 min čtení
Online vs offline nákupy: Kam pro ten nejlepší kšeft

Uvažujete, že je načase obnovit šatník a pořídit pár novinek do domácnosti? Pak asi řešíte, jestli zamířit do kamenných obchodů, nebo raději naklikat objednávky pohodlně z domova. Kam se vyplatí víc zaměřit lovecký radar? Pojďme to rozklíčovat.

Eshopy šetří hlavně peněženku

Spousta lidí míří na nákupy do e-shopů primárně proto, že jsou levnější. Online obchody totiž fungují s mnohem menší režií. Nemusejí platit kamenné prostory ani velké množství personálu. To jim umožňuje ždímat ceny o poznání níže a lákat zákazníky na zajímavější cenovky.

Mnohé menší speciální eshopy dokonce dokážou svým nabídkám v tlaku na co nejnižší ceny konkurovat i těm největším hráčům na poli kamenných prodejen. Velké řetězce s elektronikou či módou typu Datart, H&M nebo Zara sice těží z extrémních objemů a velkoobchodních cen od dodavatelů. I tak ale online prostředí kraluje, pokud lovíte ten opravdu nejlepší kšeft.

V kamenných obchodech oceňujete především osobní přístup

Co ale když vám při nákupu nejde jen o holé finance? Pokud pro vás hraje roli také možnost osobního kontaktu se zbožím a prodejcem, jsou tu stále kamenná prodejní místa. Ta nabídnou mnohdy nepostradatelnou možnost si produkt prohlédnout do detailu, osahat si materiály, vyzkoušet funkčnost naživo.

Zvlášť u oblečení a módních doplňků je také cenné moci si věci zkusit na vlastní kůži doslova. Těžko totiž posoudíte reálný pad střihu jen podle fotek na webu. A co když vám pak objednané zboží nebude sedět a skončí zpět v reklamaci? S odbornou pomocí zkušeného personálu přímo na prodejně se tento problém elegantně vyřeší.

Vsaďte na kombinaci, je to koření úspěchu

Shrňme si tedy, na co vsadit při lovu těch nejlepších kousků za ty nejlepší ceny. Pokud vás trápí přeplněná peněženka, vyplatí se zaměřit pozornost hlavně na nabídky internetových obchodů. Tam lze se štěstím ulovit ozajímné skvosty.

Naopak pokud řešíte nákup něčeho, u čeho potřebujete osobní reference, jděte raději kamennou cestou. V kombinaci online a offline přístupu pak spočívá to pravé koření úspěchu vašeho shopovacího dobrodružství.

Online nákupy

Tak hurá do toho, ať je váš šatník i domácnost brzy plná novinek za lidovky!